29.08.2019

Назвали корисний для кишечника алкогольний напій

Гарна новини для любителів червоного вина – британські дослідники виявили, що помірне споживання цього напою добре впливає на травну систему.

Вчені з Королівського коледжу Лондона вивчили вплив спиртних напоїв на 916 учасниках, пише науковий журнал Gastroenterology.

Вони проаналізували вплив пива, сидру, червоного і білого вина на стан кишкового мікробіома.
Мікробіом – що це?
Це сукупність мікроорганізмів. Вона грає важливу роль в роботі організму і, зокрема, в травленні. Якщо не дотримується баланс між "хорошими" і "поганими" мікроорганізмами, то будуть негативні наслідки. До прикладу, зниження імунної відповіді, набір зайвої ваги або підвищений рівень холестерину
Вчені виявили, що мікробіом тих, хто п'є червоне вино, був більш різноманітним, ніж у тих, хто вибирає інші види спиртного.

Результат був схожий у трьох різних когортах: у випробовуваних з Великобританії, США і Нідерландів.

Зв'язок зберігався і не зникав при врахуванні інших чинників: ваги, регулярного харчування, віку і соціально-економічного статусу учасників.

Читайте також: Лікарі назвали корисний для серця алкогольний напій

Помірне споживання червоного вина сприятливо діє на кишкову мікрофлору. Любителі вина менше схильні до набору зайвої ваги та накопиченню "поганого" холестерину.

Вчені припускають, що справа в великій кількості поліфенолів в червоному вині.
Поліфеноли – що це?
Це складні речовини, які є у фруктах, овочах і травах. Ці сполуки відомі різні корисні властивості і, зокрема, служать живильним середовищем для мікроорганізмів, присутніх в кишечнику.
Те, що у прихильників червоного вина рідше спостерігалися ожиріння і високий рівень "поганого" холестерину, дослідники пов'язують з непрямим впливом поліпшеного складу мікробіоти.

Вино позитивно впливає на кишківник лише, якщо його споживати у помірній кількості.

Читайте також: Ром: как дешевое пойло для бедняков стало напитком аристократов