25.10.2023

Найефективніший спосіб почистити чайник від вапняного нальоту

Діє миттєво: найефективніший спосіб почистити чайник від вапняного нальоту


Очищення чайника від накипу — це рутинна задача, про яку часто забувають. Але, на думку експертів, вона може мати величезне значення, адже шар вапна всередині приладу може впливати на кількість енергії, яку він споживає, а також на смак води, яка в ньому кип’ятиться.

На щастя, позбутись мінерального шару всередині чайника не так складно. Розповідаємо про метод, який дозволить вирішити проблему практично без зусиль. До того ж обійдеться досить недорого.

Для виготовлення ефективного очищувального засобу знадобляться всього два простих інгредієнти – вода та білий оцет. Щоби приготувати розчин, змішайте обидві рідини у рівних пропорціях і заповніть ним чайник. Залиште засіб діяти на ніч, а зранку злийте його і почистіть пристрій зсередини щіткою або губкою – наліт має легко відстати від стінок.

Після такого чищення ретельно промийте резервуар чайника, щоби в ньому не залишилось запаху та присмаку оцту. Щоби зробити це, закип’ятіть повний чайник чистої води і злийте її.

Якщо вам не хочеться чистити прилад за допомогою оцту, його можна замінити лимонною кислотою. Залежно від об’єму чайника розчиніть 1 або 2 пакетика засобу у воді і скористайтесь розчином за тим же принципом.

Проводити таке чищення потрібно приблизно раз на 3 місяці. Але конкретна періодичність залежить від жорсткості води та швидкості появи накипу у вашій місцевості.