28.07.2024

Як Завантажити Картинку із Заставки Відео на YouTube \ Як зберегти прев'ю картинку з YouTube

Як з YouTube дістати прев'ю?

Як зберегти картинку з Youtube? 

Для цього існують спеціальні сервіси, але ми вам розповімо як витягти прев'юшку в три клики, не шукаючи ці сервіси.

Отже що робити, якщо потрібно зберегти зображення з Youtube?  

Як відомо, просто натиснувши на відео правою клавішею миші, зберегти зображення не вийде. 

У цьому випадку робимо так: 

1. Відкриваєте відео на Youtube в Chrome, Edge, Firefox чи Opera.

2. Тиснете CTRL + U. 

3. Тиснете CTRL + F. 

4. У поле пошуку введіть og:image  (Зобр. 1). 

Зобр. 1

5. Копіюєте посилання і вставляєте в адресний рядок браузера. 

6. Отримуєте картинку, залишилося тільки зберегти правою кливишею миши. 

Ось і все!

15.07.2024

Як боротися зі спекою. 5 порад.

🚰 Пийте більше води. У спеку організм втрачає більше рідини через піт, тому важливо пити достатньо води, щоб уникнути зневоднення. Рекомендується пити не менше 2 літрів води на день, а в особливо спекотні дні - ще більше.
🌞 Уникайте прямих сонячних променів. Намагайтеся перебувати в тіні або в приміщенні в години пікової сонячної активності - з 10 до 16. Якщо вам потрібно вийти на вулицю, носіть головний убір та сонцезахисні окуляри, а також наносьте сонцезахисний крем на відкриті ділянки тіла.
👕 Носіть легкий і дихаючий одяг. Світлий одяг з натуральних тканин, таких як бавовна чи льон, дозволяє шкірі "дихати" і краще вбирає піт, а також дихаючі потовідвідні спортивні футболки з поліестеру. Уникайте щільного та темного одягу, оскільки він утримує тепло.
🌬 Охолоджуйте приміщення. Спробуйте охолоджувати приміщення, відкриваючи вікна в нічний час і закриваючи їх вдень, щоб запобігти потраплянню гарячого повітря. Кондиціонер та вентилятор, звичайно, добре, але в умовах постійного дефіциту електроенергії ними не завжди можна скористатися. До речі, зараз є вентилятори та міні-кондиціонери на акумуляторах або які можна живити від павербанків.
💦 Охолоджуйте тіло водою. Освіжайтеся холодним душем або ваннами для ніг з прохолодною водою. Можна також використовувати вологі рушники або крижані компреси, щоб охолодити шкіру на зап'ястях, шиї та лобі. Добре допомагає охолодити обличчя старе добре віяло - його можна купити або зробити і носити з собою. 
📲Діліться цими порадами з тими, хто також як і ми страждає від спеки.

05.07.2024

Генератор чи зарядна станція: призначення, переваги, недоліки та правила експлуатації

За останні півроку вимкнення електроенергії стали жорсткішими. В різних областях України світло зникає на 6-8 годин за добу. В Києві ж може з’явитися лише 4-5 годин за добу. Без зарядних повербанків, зарядних станцій та генераторів сьогодні важко уявити нормальний день (особливо, якщо працюєте віддалено). Але виникає питання у виборі джерела світла. В чому різниця між генератором та зарядною станцією? Що краще купити? Зараз розберемось. 


Почнемо з того, що це за прилади. Генератор - це пристрій, який перетворює механічну енергію в електричну. Генерування електроенергії відбувається за рахунок наявності магнітного поля, всередині якого крутиться дротова котушка. Струм виробляється в момент перетину витків котушки і силових ліній магніту. 

Переносна (портативна) зарядна станція – це великий повербанк, що заряджає пристрої різної потужності і працює за принципом зовнішнього акумулятора. 

Ключова відмінність приладів в тому, що генератор виробляє електроенергію, а зарядна станція її накопичує і нею заряджає пристрої. Тобто генератор має щось споживати, аби виробляти електроенергію. Тому існують бензинові, дизельні, газові та інверторні генератори. Всі вони працюють на паливі (бензин дизель чи газ) та викидають перероблені гази в повітря. І так, вони небезпечні (якщо не знати, як їх використовувати).