22.06.2023

ЕКСПЕРТИ НАЗВАЛИ 5 ПРАВИЛ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ШВИДКО СХУДНУТИ ПІСЛЯ 30 РОКІВ

Схуднути та зберегти стійкий результат непросто, особливо якщо вам більше 30 років. І справа тут не в уповільненому метаболізмі, він дасть про себе знати пізніше, коли ви досягнете 60-річного віку. Чим ви старші, тим більше зайняті на роботі, тим менше у вас часу на заняття спортом та активні прогулянки. Саме тому, навіть якщо ви все життя могли похвалитися «обміном речовин відьми», їли всі і не товстіли, з віком ви можете почати набирати вагу. У цьому випадку скинути зайві кілограми може бути особливо непросто, адже ваші харчові звички, швидше за все, далекі від ідеалу, і ви ніколи до цього не худнули.

Втім, все не так безнадійно. Є кілька порад, які допоможуть швидко та ефективно позбутися зайвої ваги, якщо вам вже більше 30 років.


ЗВЕРНІТЬ УВАГУ НА ЦІЛІСНІ ПРОДУКТИ
Якщо ви звикли їсти на ходу і вгамувати голод за допомогою фастфуду і напівфабрикатів, можливо, настав час переглянути свій підхід до харчування. Основу вашого раціону мають становити цілісні продукти. Це може бути насіння, овочі, горіхи, фрукти, боби. Слідкуйте за тим, скільки ви споживаєте білка, тоді ваше харчування буде ситним і дозволить при цьому поступово худнути.

СКОРОТІТЬ КІЛЬКІСТЬ ПРИХОВАНОГО ЦУКРУ
Це не означає, що потрібно відмовитися від солодкого та цукру в принципі. Однак прихований цукор змушує вас споживати більше калорій, ніж потрібно вашому тілу. Така їжа викликає стрибок рівня глюкози в крові і не дає тривалого відчуття насичення, лише розпалюючи апетит. Намагайтеся поменше налягати на солодкі лимонади, цукерки, випічку, перевіряйте склади готових страв з магазину.

СПОЖИВАЙТЕ ДОСТАТНЬО ЇЖІ
Поширена помилка багатьох, що худнуть: у гонитві за швидким результатом багато хто починає не просто скорочувати дефіцит калорій, а взагалі перестає їсти. Це поганий варіант: голодування вас здоровішим не зробить, та й ризик у результаті зірватися і переїсти лише вище. Ваше тіло потребує рівномірного надходження палива протягом усього дня.

А ще деякі люди часто відмовляються від повноцінних прийомів їжі, замінюючи їх перекушуванням. Однак насправді ви ризикуєте з’їсти набагато більше.

ГОТУЙТЕ ПРИЙОМИ ЇЖІ ЗАЗДАЛЕГІДЬ
Люди, яким більше 30 років, рідко можуть похвалитися великою кількістю вільного часу. Якщо ви не завели звичку заздалегідь продумувати своє меню і готувати їжу про запас, то великий ризик якось прийти з роботи втомленим і просто замовити доставку не найкориснішої та поживнішої їжі. Планування харчування допомагає не переїдати та боротися з ожирінням.

ХАРЧУЙТЕСЯ ПОВІЛЬНО ТА УСВІДОМЛЕНО
Постарайтеся їсти неквапливо і навчитеся виділяти достатньо часу на вдумливий прийом їжі. Не варто за обідом дивитися телевізор чи відео в Інтернеті. Думайте, що саме ви їсте, зосередьтеся на їжі та своїх відчуттях. Такий підхід не тільки корисний для травлення, а й допомагає тим, хто звик переїдати.