22.11.2024
Чому при смаженні млинці надуваються і пузиряться
Є деякі хитрощі, які допомагають приготувати ідеальні млинці. Хазяйки можуть скаржитися на те, що при приготуванні цієї страви з’являються бульбашки, а тісто на сковороді може надуватися.
Подробиці
Вирішити цю проблему можна доволі просто. Ці ознаки свідчать, що борошна в тісті дуже мало.
Тому до тіста потрібно додати більше борошна і ретельно перемішати.
Ще одна причина, через яку можуть виникати такі проблеми, але вже в дріжджовому тісті, полягає в тому, що воно недостатньо настоялося.
Якщо додано багато соди, то млинець теж може пузиритися. Як відомо, сода насичує тісто повітрям та прибирає зайву еластичність.
З цієї причини досвідчені господині завжди дотримуються рецепту і всіх необхідних пропорцій під час готування.
Додамо, що млинці також можуть надуватись, якщо неправильно підібрана сковорода або вона недостатньо прогріта. Різні поверхні показують себе неоднаково при смаженні млинців.