04.11.2024

Навіщо вимочувати оселедець у молоці

Оселедець зазвичай малосолений, але іноді він може бути пересолений і їсти його буде неприємно. Щоб покращити смакові якості закуски, рибу можна замочити у молоці.

Подробиці

При цьому риба залишається жирною, смачною, але отримує легкий поличковий присмак.

Якщо робити це у воді, то риба стане пухкою. Також вода може вимити корисні речовини з оселедця.

На один кілограм оселедця потрібно 500 мл молока. Попередньо тушку чистять, розрізають на філе, а потім заливають молоком.

Змінювати рідину рекомендується кожні три години. Тримати ємність із рибою необхідно в холодному місці.

Час вимочування залежить від кількості солі та розміру риби. Однак, зазвичай її замочують близько 5-6 годин, іноді залишають на ніч.

Перед вживання оселедця потрібно не просто дістати, а й обсушити.

Нагадаємо, що численні дослідження довели, що оселедець завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3 дуже корисний для серця і судин людини.